Преобладават отрицателните оценки за сметка на положителните. Така изглежда тенденцията в обществените нагласи

...
Преобладават отрицателните оценки за сметка на положителните. Така изглежда тенденцията в обществените нагласи
Коментари Харесай

Маркет линкс: Радев губи още рейтинг, недоверието надвишава доверието

Преобладават негативните оценки за сметка на позитивните. Така наподобява наклонността в обществените настройки по отношение на главните политически сили в страната, които на 2 април още веднъж ще се явят на следващите предварителни парламентарни избори.

Данните са от национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от бТВ и „ Маркет линкс “, извършено измежду 1067 пълнолетни лица сред 14 и 22 януари по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.

Всъщност най-добре наподобява салдото съотношението негативни-позитивни оценки при " Български напредък ". Но групировката на Стефан Янев, която се наложи с обществения си облик на постоянно съгласна, е и с доста проценти на хора, които не знаят, не я познават.

61 на 100 са негативните оценки за ГЕРБ. 21 на 100 я харесват. При " Продължаваме промяната " съотношението е 64 към 18 на 100, т.е. харесващите я са с 3 на 100 по-малко от одобряващите ГЕРБ, а нехаресващите Политическа партия още веднъж са с 3 на 100 повече от критиците на партията на Бойко Борисов. Демократична България събира 59 на 100 отрицание и 16 на 100 утвърждение.

Най-голям е процентът на хората, които не утвърждават Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.
 Източник бТВ/ " Маркет линкс "
Въпреки че всички губят доверие, ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ са обединенията, които събират най-голямо положително отношение, означават от организацията.

Най-големи отрицателни настройки има към „ ИТН “, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.


Сред политическите персони президентът е най-одобряван. При него обаче продължава наклонността за загуба на доверие и за разлика от предходни години рейтингът му не е позитивен - т. е. недоверието към този момент е по-голямо от доверието.

Второто място е за служебния министър председател Гълъб Донев, сочат данните на организацията. Следва Бойко Борисов. Най-високо е недоверието към Корнелия Нинова, Слави Трифонов и Мустафа Карадайъ.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР